Jump to content
The Uniform Server Community
Sign in to follow this  
xfs

Unable to start uniserver 11.7.8 Zero XI

Recommended Posts

Hi,

 

I'm running a laptop with Windows 7 64 bit. After downloading the self extracting archive and confirming that the file was correct using the md5 hash, I was able to extract the 'UniServerZ' folder to 'C:\UniServerZ'.

 

Now, after extracting when I start 'UniController.exe' it shows me an error saying port 80 is is use (IIS) and I click ok. Nothing happens after this at all, not even in 1 hour! The process never dies but there is not prompt for the mysql password nor is there any system tray icon.

 

Appreciate the help!

 

Cheers,

XFS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi XFS,

 

As you mention IIS, the World Wide Web Publishing Service is more than likely the culprit. This is one way to get to where you can remedy the situation:

 

Control Panel > Administrative Tools > Services > scroll to the bottom and right click on World Wide Web Publishing Service > select Properties

 

- click Stop

- in Startup type: select Manual

- click Apply and then OK

 

Cheers!

Lyle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...