Jump to content
The Uniform Server Community
RSThomas

Cannot access sites from the Internet, only via localhost

Recommended Posts

I can access my sites from the Virtual Host page (localhost?) but not from over the regular Internet.

 

Using the static IP Address I can bring up the Uniform Server default page but not the apanel or any of my sites:

Trying the IP Address/apanel shows "The website declined to show this webpage"

 

Trying the sites shows "Internet Explorer cannot display the webpage"

 

 

The httpd.conf, .htaccess and Windows.../hosts all look like they should.

 

The logs don't seem to shed any light on the subject.

 

There is no active firewall on the Router.

 

Road Runner (cable Internet) says there is not an issue with the forwarding of port 80.

 

One thing, though, is that I can type the URL for a site in a browser window ON THE SERVER and up it comes! The port light on the Router flickers, which makes me think the request is actually going out to the Internet, finding the site on my server, and coming back to serve it. Is that true? However, the IP Address/apanel attempt show the same message as above.

 

 

What am I missing?

 

Thanks,

 

Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites

“Using the static IP Address I can bring up the Uniform Server default page but not the apanel or any of my sites:

Trying the IP Address/apanel shows "The website declined to show this webpage"”

 

This means UniServer is working:

1) Apanel is lockdown to local host (127.0.0.1) by file

UniServer4_3\UniServer\udrive\home\admin\www\.htaccess hence your IP address is rejected.

 

2) Uniform Server default page is displayed with your IP address correct operation

 

“Trying the sites shows "Internet Explorer cannot display the webpage"”

 

Trying the sites shows "Internet Explorer cannot display the webpage"

3) I think this is the problem area (I assume from another PC)

 

”One thing, though, is that I can type the URL for a site in a browser window ON THE SERVER and up it comes!

4) Your sites are resolved by the local host files and displayed.

 

Bottom line your servers are working and are externally accessible.

 

“What am I missing?”

 

Have you set up a DNS for your web sites? For example using DynDNS

 

Just remembered this post:

http://forum.uniformserver.com/index.php?s...7&hl=dyndns

 

Using Virtual Hosts you will require Wildcard to be enabled.

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

“Using the static IP Address I can bring up the Uniform Server default page but not the apanel or any of my sites:

Trying the IP Address/apanel shows "The website declined to show this webpage"”

 

This means UniServer is working:

1) Apanel is lockdown to local host (127.0.0.1) by file

UniServer4_3\UniServer\udrive\home\admin\www\.htaccess hence your IP address is rejected.

 

2) Uniform Server default page is displayed with your IP address correct operation

 

“Trying the sites shows "Internet Explorer cannot display the webpage"”

 

Trying the sites shows "Internet Explorer cannot display the webpage"

3) I think this is the problem area (I assume from another PC)

 

Using Virtual Hosts you will require Wildcard to be enabled.

 

 

 

Hi Ric,

 

My UniServer4_3\UniServer\udrive\home\admin\www\.htaccess file:

 

#################################

# This file provides security to the server limiting access to the localhost only.

# Comment to deactivate.

 

#Order Deny,Allow

#Deny from all

#Allow from 127.0.0.1

 

# To allow execution of cgi scripts in this directory uncomment next two lines.

 

#AddHandler cgi-script .pl .cgi

AddHandler cgi-script .bat .exe .pl .cgi

Options +ExecCGI +FollowSymLinks

 

#--

# Activate this to use the Private Server Feature!

#--

# To lock server, uncomment the next 4 lines.

# Defaults: Username - root; Password - root

 

#AuthName "Uniform Server - Server Access"

#AuthType Basic

#AuthUserFile /htpasswd/www/.htpasswd

#Require valid-user

#################################

 

Isn't it as it should be? So what does

1) Apanel is lockdown to local host (127.0.0.1) by file

UniServer4_3\UniServer\udrive\home\admin\www\.htaccess hence your IP address is rejected.

mean?

 

 

 

My httpd.conf file is attached below, as httpd.txt, for your review:

httpd.txt

Doesn't it show the Wildcard as having been enabled?

 

 

 

Here is the Windows hosts file:

 

#################################

127.0.0.1 localhost

 

 

127.0.0.1 www.hypersnowboards.net

127.0.0.1 www.worldwideinternetservice.com

127.0.0.1 www.thelittlestoreonthenet.com

#################################

 

It was updated automatically by Uni-Server after I removed the Read Only setting.

 

 

 

I received IP/DNS info from Road Runner, which have all been added to the TCP/IP settings:

IP Address: 71.43.6.154

Subnet: 255.255.255.248

Gateway: 71.43.6.153

 

DNS Servers: 65.32.1.65

65.32.1.70

 

 

I believe your point number 3 above is correct but I surely don't see where it is coming from.

 

Still confused,

 

Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have taken a look and can’t see any problems with the configuration.

 

I have checked the domains they are real and registered.

However they do not point to a fixed IP address

 

Have you set-up DNS records for these?

 

I ran the domains on this on-line tool http://www.hcidata.info/host2ip.cgi

All came back "cannot be resolved to an IP Address”

 

We know when typed into a browser your fixed IP address works.

The above domain names need to resolve to this fixed IP address otherwise you cannot view your sites.

 

Do you have a DNS hosting service provider or are you running your own DNS server.

 

The wild card I was referring to is explained on this page.

http://wiki.uniformserver.com/index.php/Ho..._DynDNS_Account

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have taken a look and can’t see any problems with the configuration.

 

I have checked the domains they are real and registered.

However they do not point to a fixed IP address

 

Have you set-up DNS records for these?

 

I ran the domains on this on-line tool http://www.hcidata.info/host2ip.cgi

All came back "cannot be resolved to an IP Address”

 

We know when typed into a browser your fixed IP address works.

The above domain names need to resolve to this fixed IP address otherwise you cannot view your sites.

 

 

 

 

The beat goes on...

 

Not resolving to an IP Address makes sense, but why --

 

I have registered 71.43.6.154 through 158 as NS.HYPERSNOWBOARDS.NET and NS2.HYPERSNOWBOARDS.NET with Wild West. If you do a Whois on the domains you will see them as Nameservers.

 

If the domains not resolving to an IP Address is the problem, then I am further confused because I previously had been testing them successfully on a Linux cPanel/WHM based system using the same settings up until a few days ago. That machine has since been shut down and replaced with this Windows XP system.

 

It can't be a time-to-propagate issue with the new computer, can it? Nothing changed other than the server boxes. I had expected to simply unplug one machine and plug in the other to the same Router using all the same settings. Does it matter what system everything runs on?

 

 

Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have checked the IP addresses and found this is one works 71.43.6.154

It correctly brings-up Uniform Server’s default page.

 

Because none of your domains resolve to an IP address I put this into my hosts file:

71.43.6.154 www.hypersnowboards.net

71.43.6.154 www.worldwideinternetservice.com

71.43.6.154 www.thelittlestoreonthenet.com

 

I can confirm all three sites work when the above are entered into my browser.

 

Conclusion, Uniform server is correctly configured.

 

Your issue is with the DNS provider.

Hope the above is of use.

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have checked the IP addresses and found this is one works 71.43.6.154

It correctly brings-up Uniform Server’s default page.

 

Because none of your domains resolve to an IP address I put this into my hosts file:

71.43.6.154 www.hypersnowboards.net

71.43.6.154 www.worldwideinternetservice.com

71.43.6.154 www.thelittlestoreonthenet.com

 

I can confirm all three sites work when the above are entered into my browser.

 

Conclusion, Uniform server is correctly configured.

 

Your issue is with the DNS provider.

 

 

 

Ain't it great...finger pointing time!!

 

Wild West, our DNS provider, says everything looks good to them. The tech used http://www.dnsstuff.com/tools to check it, but what he did must require a special fee to use because I couldn't duplicate his findings using the free features.

 

Anyway, I am inclined to put more confidence in what you have found but I can't prove it to them...

 

What amazes me is that when I was testing the Linux setup last week everything was fine, and I can't imagine that simply unplugging that box and replacing it with this Windows system on the same Router has caused a failure along the way. Of course, when I mentioned that to the tech ("been doing this for 4 years"), he had no answer since it was beyond his scope and obviously didn't want to discuss the "theory" of any ramifications to replacing a box.

 

Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites

“Ain't it great...finger pointing time!!” No I don’t play that type of game.

Just want to get you up and running.

 

“Wild West, our DNS provider, says everything looks good to them. The tech used http://www.dnsstuff.com/tools to check it, but what he did must require a special fee to use because I couldn't duplicate his findings using the free features.”

 

Try a free tool such as http://mydnstools.info/

a) Left menu, click on DNS lookup

:D Enter you domain name, from the drop-down menu select ANY

c) For example www.uniformserver.com ANY

d) Click Perform Lookup

 

You will receive your DNS entery something like this (small snippet):

uniformserver.com. 85370 IN NS ns2.tripleo.biz.

uniformserver.com. 85370 IN NS ns1.tripleo.biz.

uniformserver.com. 13370 IN A 208.87.242.68

 

The A record points to your fixed IP address.

 

“Anyway, I am inclined to put more confidence in what you have found but I can't prove it to them...” See above

 

I ran your three domains all with the same result: ;; connection timed out; no servers could be reached :)

 

”What amazes me is that when I was testing the Linux setup last week everything was fine, and I can't imagine that simply unplugging that box and replacing it with this Windows system on the same Router has caused a failure along the way. Of course, when I mentioned that to the tech ("been doing this for 4 years"), he had no answer since it was beyond his scope and obviously didn't want to discuss the "theory" of any ramifications to replacing a box.”

 

I totally agree, the windows box makes no difference I have viewed your sites, they work. :(

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...