Jump to content
The Uniform Server Community
Sign in to follow this  
wex-alpha

Strange issues with Uniform server -- Starting

Recommended Posts

Hello everyone, its been a long time since my last post here :)

 

I must say uniform server progressed nicely. I congratulate you on that :)

 

Over the time that I use US (Uniform Server) I have find a some peculiar problems, that I cant trace where do they originate from. As the title says, all of them are related to a US Start... locally.

 

I don't use Skype let me say that right at the start :), so my 80 is free.

 

When I run US on USB stick:

 

Many times I do receive error message box saying that Windows cant find a redirect.html located in "W" drive. That is a default virtual drive for US.

When I click OK, thats it... nothing happens. When I repeat procedure several times (starting and terminating) problems fixes it self somehow. It appears it cashes US somewhere on a target machine, and when run later it pulls redirect from cash rather then from destination drive.

 

This is not influenced with the PHP content in a www file. I was running my programs (PHP/MySQL). I was running Joomla, I was running Typo3 and many more applications. I even tried running a server for most popular MMPORG game today (will not name which one, since it is not legal)... and it behaves same every time

 

When I move on other machine, the same thing might happen again... and it might not. I run US on at least 70 different machines over time, and I say error ratio is 60%.

 

 

 

When I run US on HD stick:

 

 

 

Things get much better. There is one fix that eliminates 80% of a problem and that is changing number 1 to higher value in this piece of code. That code is located in redirect.html

 

 

<meta http-equiv="refresh" content="1;url=http://localhost/">

 

I cant say much about running US on HD... it is under tolerance level.

 

I was giving a lot of thought about my problem, and one thing comes back every time... and it is USB stick. It looks like it is directly in connection with it.

 

Right now I do not have any questions... I will keep posting as I find ideas and solutions. If someone can share some nice information about this issue, please do by all means :lol:

 

 

All the best

 

Vedran

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may find this page of interest!

 

http://center.uniformserver.com/multi_serv....html#start_bat

 

I am not sure if its related but the above are my thoughts on the problem. Would be interesting to see if that helps in anyway! :)

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may find this page of interest!

 

http://center.uniformserver.com/multi_serv....html#start_bat

 

I am not sure if its related but the above are my thoughts on the problem. Would be interesting to see if that helps in anyway! :)

 

All the best

Ric :)

 

 

OMG

 

That looks promising. I cant wait to try it. I will post results in here.

 

 

The code for elminating "race" condition which is:

 

:Check apache started if not loop until it does

%Disk%:
cd \usr\local\apache2\logs

SET /P input1=<httpd.pid
:REPEAT
ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >null
SET /P input2=<httpd.pid
if "%input1%"=="%input2%" goto :REPEAT

 

Where do I exactly put it in Server_Start.bat:

 

I think its here somewhere, but I am not sure (content of existing Server_Start.bat):

 

%Disk%:
cd \usr\local\php
start \usr\local\mysql\bin\mysqld-opt.exe --defaults-file=/usr/local/mysql/bin/my-small.cnf
CLS
echo The server is working on the disk %Disk%:\ [http/127.0.0.1/apanel/]
set www=\www\
set apanel=\home\admin\www\
start %apanel%\redirect.html

if "%3"=="console" goto :CONSOLE
start %programit%uniserv.exe "%apacheit%" "%closeit%"
goto :END

 

Can you edit it for me pretty please? :)

 

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use Server_Start_b.bat :)

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...