Jump to content
The Uniform Server Community
Sign in to follow this  
cempriot

uniforum vbulletin smtp email setap problem with gmail or googlemail

Recommended Posts

i setup vbulletin in to my uniforum server and it is working super; but when any one get register or forum need to send email it say smtp problem on the server. I tried to setup smtp email function to my vbulletin. It was working with any email with default "port 25" but when i try to change the port it wasn't working. It took me 3 days to find out what was the problem and i find from the link below

http://forum.uniformserver.com/index.php?s...entry6111

ok this is what i did;

first download this files i am uploading to attachment (but if there is a problem with attach files' i will tell you the names) and you can get them link above from the ric.

php_openssl.dll

libeay32.dll

ssleay32.dll

----------------------------------------------------------------------------------

go to "\Uniform Server\udrive\usr\local\php\extensions" folder and paste "php_openssl.dll" file.

and than go to "\Uniform Server\udrive\usr\local\php" folder and paste "libeay32.dll"&"ssleay32.dll" files.

ok now you need to open "php.ini" folder in "Uniform Server\udrive\usr\local\php" and search for this text ";extension=php_openssl.dll " and replace with "extension=php_openssl.dll " so it will activated. this sign means";" disable or ignor.

now restart your server and do the setup again from "vbulletin options/email options"

for googlemail or gmail (i tested both) you need

SMTP Host:smtp.gmail.com

SMTP Port:465

SMTP Username:myusername@gmail.com or myusername@googlemail.com (your username what ever it is)

SMTP Password: put your own password here

SMTP Secure Connection: must be yes.

and than save it

and go to

bottom of vbulletin page on the left

and click on "Maintenance" and select "Diagnostics"

so you can send a test mail and you can see it if its working

if you still have problem go to gmail or google mail settings in to your email select "Forwarding and POP/IMAP" sections and do this"1. Status: POP is enabled".

good luck

cem

ssl.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi cempriot,

 

Thanks for taking the time to post, I tried to move this to the original post but failed hence popped in a cross-link. :)

 

Original post: http://forum.uniformserver.com/index.php?s...ic=1407&hl=

 

The detail you provided hopefully will help others when faced with the same problem again thanks for your time and effort.

 

All the best

Ric :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...