Jump to content
The Uniform Server Community

Search the Community

Showing results for tags 'apache'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Forum
    • Announcements
    • Developer
  • Support
    • Uniform Server - Windows
    • Plug-Ins Support
    • Programming & Web Design
    • Trackers
  • Community
    • Open Discussion
    • Off-Topic

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


SourceForge ID


Wiki ID


IRC Nickname

Found 19 results

  1. Hi, I am glad I found uniformserver (instead of using xampp). Thank you developers for this great tool. Unfortunately I am stuck however: Now I want to set up a certificate which is used for both in the httpS So, I created a certificate *.mydns.org Files for site a.mydns.org sit in /vhosts/siteA and files for site b in /vhosts/siteB. When I try to open either httpS://a.mydns.org or httpS://b.mydns.org I am seeing the (index) page from the SSL root: /ssl What do i need to change, that both sites can be reached (only) by httpS Maybe someone is suggesting to use a(nother) certification service? Thanks already Olaf
  2. Is there any way to fix this?, i'm using UniServZ downloaded from the official site in (21/02/2016), i just can't start it, i found something about install some packages from Visual Studio 2015, but the thing is, how a person who doesn't use visual studio can have access to that packages?, maybie a direct install for the dll?, how that will be? After all, one of the things than makes good of Uniform Server Z is, it is free, if i need to download some package it doesn't matter to me if i can downloaded free of charge I have windows 10 64x Any ideas, suggestions, comments or question than help to improve this post and/or solve this problem would be much apreciated. Thanks in advance
  3. I have a freshly-installed Uniserver 13.2.2 Zero XIII. I have my virtualhosts configured as follows: <VirtualHost *:80> DocumentRoot ${US_ROOTF}/../../repo/test/public ServerName 55.dev ErrorLog "${US_ROOTF}/../../logs/55.error.log" CustomLog "${US_ROOTF}/../../logs/55.access.log" common <Location /> AllowOverride all Require all granted </Location> </VirtualHost>The example above is a Laravel 5.5 app freshly installed from the CLI. It works as expected. However, the identically configured app at /repo/lt-assets/public returns a 404 error for any route requested. It is also a Laravel 5.5 app, but it was added to the server by git pull from my Bitbucket repo. <VirtualHost *:80> DocumentRoot ${US_ROOTF}/../../repo/lt-assets/public ServerName lt-assets.dev ErrorLog "${US_ROOTF}/../../logs/lt-assets.error.log" CustomLog "${US_ROOTF}/../../logs/lt-assets.access.log" common <Location /> AllowOverride all Require all granted </Location> </VirtualHost>This app, however, is a Laravel 5.4 app. It was also setup by git pull from the repo. All routes in this app generate 404 errors. <VirtualHost *:80> DocumentRoot ${US_ROOTF}/../../repo/vnc-adminapp/public ServerName vnc.dev ErrorLog "${US_ROOTF}/../../logs/vnc-admin.error.log" CustomLog "${US_ROOTF}/../../logs/vnc-admin.access.log" common <Location /> AllowOverride all Require all granted </Location> </VirtualHost>Lastly, I have a WordPress app, also setup by git pull. It works as expected. <VirtualHost *:80> DocumentRoot ${US_ROOTF}/../../repo/lde/web ServerName lde.dev ErrorLog "${US_ROOTF}/../../logs/lde.error.log" CustomLog "${US_ROOTF}/../../logs/lde.access.log" common <Location /> AllowOverride all Require all granted </Location> </VirtualHost>So, it seems the only commonality to the non-working apps is that they satisfy both conditions: "is Laravel" && "pull from git repo". WP apps or Laravel installed form the CLI work just fine. All the apps work on Ubuntu 16.04/nginx/php7.1 dev and staging servers...which tells me it's not the underlying Laravel code per se. The contents of the public/.htaccess files on the Laravel apps are identical: <IfModule mod_rewrite.c> <IfModule mod_negotiation.c> Options -MultiViews </IfModule> RewriteEngine On # Redirect Trailing Slashes If Not A Folder... RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/$ RewriteRule ^ %1 [L,R=301] # Handle Front Controller... RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^ index.php [L] # Handle Authorization Header RewriteCond %{HTTP:Authorization} . RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}] </IfModule>With the VirtualHost configs and .htaccess settings, I've done everything I can find by Googling this issue. All these repos worked under the same version of UniServer that wasi nstalled on my flash drive -- this newer setup is on an SSD external drive. I put this in the general area rather than the Apache area because I'm not completely sure it's an Apache issue. I destroyed the earlier setup on the flash drive too quickly, and don't know if the PHP module config is identical to what it was. I'm about ready to setup the SSD again, as I know there are some subtle differences. I don't think they are anything that affects UniServer -- only my command-line functionality....things like cmdr instead of bare conEmu, cygwin instead of the GNU windows CLI tools (such as nano). One thing I suppose could be pertinent (since git pull is one of the commonalities) is that I'm using the git for Windows that's packaged with cmdr (git version 2.11.0.windows.1) rather than a separate install of 2.14.1. Before I do that, where else can I turn?
  4. hi guys, im trying to run uniserver on windows xp sp2 (on a virtual host in mac), but i get this error: mysql is running fine... nothing in the logs... any one knows about this? best regards beat
  5. Hello, I've just installed UniformServer and when I select to Start Apache, the button can be clicked but then it just does nothing and the server doesn't start. I'm not seeing an error message, is there a log somewhere I can check? Please let me know if there's any more info I can provide.
  6. I'm trying to install an extension, specificaly php_sqlsrv_53_ts.dll (which is necesary to work with SQL server), i leave it in the folder C:/Users/Sincron/Desktop/UniserverAndroid/UniServerZ/core/php71/extensions (where the rest of the extensions dll's are) and add this line to the php_production.ini (i.e. the mode i'm using to work) now, that doesn't seem to work, the log keep sending the error than can't find it so i change it to this: and also, i tried this: and still this was of no use at all, this is the error who is showing in the Error Log of apache (both errors are being shown here) Maybie it's me, but i think somebody screw it over when writing the "/" to the auto-find new libraries or something like that in the source code, did exist some workarround to this problem meanwhile some benevolent UniserverZ developer soul drop a fix for this? Thanks in advance.
  7. Hi, I am new to the uniserver. When I used it for the first time, everything worked but suddenly I started having problems where the servers cannot be started (they are not clickable) and I keep getting a message constantly. I tried browsing the web for solutions but couldn't come across one that solved my problem. I am attaching the screenshots here. Please help! Thank you.
  8. Hi there, the problem I am running into with my uniform server is the following: When I click 'Start Apache' & 'Start MySQL' and check "Server Status", the following image is what is seen. Image Link: http://i.imgur.com/lpP7ShX.png If you take a look at the image, it indicates not only is it not able to identify my IP address, but as well as not being available to access the internet. Yes - My port 80 is forwarded. Yes - My .htaccess is configured. - Image Link: http://i.imgur.com/nhPP9Qq.png (Let me know if anything needs to be changed / adjusted) Yes - My firewall is not even remotely on, or blocking literally anything. Yes - My "localhost" works and I can correctly see, and use my website. Yes - My ISP is not blocking port 80. Yes - I downloaded the newest Uniform ServerZ 11.7.8 and I still am not accessible to the internet or able to identify my internet IP address on it. I tried to do as much research and attempted my hardest to try to figure this out on my own, but I desperately need some assistance on figuring this out. I would honestly appreciate literally any advice, help or suggestions to explain as to why my uniform server is not accessible from the internet, let alone not being able to identify my ip address. Thank you very much in advance for the assistance you may provide, as I really do appreciate it very much. I am eagerly looking forward to any responses.
  9. This sould be easy to correct but since I am not handy with the Apache httpd-vhosts.conf commands I would be super happy about some quick help. My original httpd-vhosts.conf file from a previous development environment looks like this. <VirtualHost *:80> DocumentRoot "D:/WEB PROJECTS/WWW" ServerName work.webdev ServerAlias www.work.webdev <Directory "D:/WEB PROJECTS/WWW"> AllowOverride all Options Indexes FollowSymLinks <IfDefine APACHE24> Require local Require ip 192.168.188 </IfDefine> <IfDefine !APACHE24> Order Deny,Allow Deny from all Allow from 127.0.0.0/8 localhost ::1 192.168.188 </IfDefine> </Directory> </VirtualHost> When I, instead of using <IfDefine APACHE24> Require local Require ip 192.168.188 </IfDefine> <IfDefine !APACHE24> Order Deny,Allow Deny from all Allow from 127.0.0.0/8 localhost ::1 192.168.188 </IfDefine> simply use AllowOverride all Options Indexes FollowSymLinks Require all granted I can access the root and all my projects fine. However I would like to restrict access to these projects to IP localhost "127.0.0.1" as well as to IPs on the local network starting with "192.168.188....". How would I have to write this for Uniform Server ZeroXI to accept this please? I assume this line is the culprit. <IfDefine APACHE24> Any help with this is much appreciated. Thank you.
  10. Good Day I'm trying to change the Listening port using the wiki documentation for uniform server, i'll try to clean the port 80 but its beeng used by Sql server which i use to work with compiled code So i wonder, How can i change the port of Uniform server? I already try the documentation methods, and are not just outdated but they don't work Thanks in advance
  11. 47I just got real tired of seeing errors from apache about no server path found. I set and reset paths in my computer, even edited reg, and went through every darn file in all libs. so in flustration i set my own and so far it works Quick setup is using the existing variable that apache can't find in HTTP.CONF at the top add <IfDefine US_ROOTF> Define US_ROOTF C:/PATH **The path i want the variable for** </IfDefine> <IfDefine !US_ROOTF> Define US_ROOTF C:/PATH **The path i want the variable for** # Define SSL </IfDefine> Thats it// NOW TEST it safely using httpd_z.exe -t -D DUMP_RUN_CFG Apache2.4 I researched it out and here is what worked for me. and tested using httpd_z.exe -t -D DUMP_RUN_CFG RESULTS::: ServerRoot: "C:/path/core/apache2" Main DocumentRoot: "C:/path/apache/htdocs" Main ErrorLog: "C:/path/core/apache2/logs/error.log" Mutex rewrite-map: using_defaults Mutex default: dir="C:/path/core/apache2/logs/" mechanism=default PidFile: "C:/path/core/apache2/logs/httpd.pid" Define: DUMP_RUN_CFG Define: US_ROOTF=C:/path **THIS IS THE ROOT PATH VARIABLE I JUST MADE** Define: php54 #<IfDefine TEST> # Define servername test.example.com #</IfDefine> #<IfDefine !TEST> # Define servername www.example.com # Define SSL #</IfDefine> #DocumentRoot /var/www/${servername}/htdocs <IfDefine US_ROOTF> Define US_ROOTF C:/PATH **The path i want the variable for** </IfDefine> <IfDefine !US_ROOTF> Define US_ROOTF C:/PATH **The path i want the variable for** # Define SSL </IfDefine> #DocumentRoot /var/www/${servername}/htdocs OPTIONS ON HOW TO USE EXAMPLE of use ServerRoot = ${US_ROOTF} <IfDefine php54> LoadFile "${US_ROOTF}/core/php54/icudt53.dll" PHPIniDir "${US_ROOTF}/core/php54/php_production.ini"
  12. Hi Guys Im using UniServer Zero XI11.6.1 On windows 7 virtual machine. Main OS : Windows 8.1 My Apache won't start, but mysql is ok. Apache Syntax Says " Syntax error on line 267 of C:/Users/win7/Desktop/UniServerZ/core/apache2/conf/httpd.conf: Cannot load C:/Users/win7/Desktop/UniServerZ/core/php56/php5apache2_4.dll into server: Unknown error "
  13. Hi, I just started to use Uniform for developments in PHP and think it's an incredible tool. I'm working with Uniform Zero XI but also with other tools from PortableApps project's. Uniform is located in the path X:/PortableApps/UniServerZ I need to install the "Oracle Instant Client" so that share the facility with some applications and the Uniform Server, so I have set in: X:/PortableApps/instantclient_11_2 I need to include in the httpf.conf SetEnv directives file, for example: SetEnv ORACLE_HOME "${US_ROOTF}../instantclient_11_2" However, this configuration does not seem to be interpreted correctly by Apache / PHP (see phpinfo). Is there any way to include my own variables in algĂș Uniform ini file to do the replacement? Perhaps this issue should be treated as a new feature. Thanks for everything, I hope your answer.
  14. Hi, I'm trying to get SSL working on UniServer Zero XI 11.3.2. Here are the steps I've taken so far: I've enabled the ssl_module Copied my websites.crt, websites.key and websites.ca-bundle files to C:\UniServerZ\core\apache2\server_certs Uncommented 'Include conf/extra/httpd-ssl.conf' in C:\UniServerZ\core\apache2\conf\httpd.conf Edited my httpd-ssl.conf to be: #========================================================= # File name: httpd-ssl.conf # Created By: The Uniform Server Development Team # Edited Last By: Mike Gleaves (ric) # Apache HTTP server configuration file. # V 1.0 15-3-2013 #========================================================= # This is the Apache server configuration file providing SSL support. # It contains the configuration directives to instruct the server how to # serve pages over an https connection. For detailed information about these # directives see <URL:http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/mod_ssl.html> # # Do NOT simply read the instructions in here without understanding # what they do. They're here only as hints or reminders. If you are unsure # consult the online docs. You have been warned. # # Required modules: mod_log_config, mod_setenvif, mod_ssl, # socache_shmcb_module (for default value of SSLSessionCache) # # Pseudo Random Number Generator (PRNG): # Configure one or more sources to seed the PRNG of the SSL library. # The seed data should be of good random quality. # WARNING! On some platforms /dev/random blocks if not enough entropy # is available. This means you then cannot use the /dev/random device # because it would lead to very long connection times (as long as # it requires to make more entropy available). But usually those # platforms additionally provide a /dev/urandom device which doesn't # block. So, if available, use this one instead. Read the mod_ssl User # Manual for more details. # #SSLRandomSeed startup file:/dev/random 512 #SSLRandomSeed startup file:/dev/urandom 512 #SSLRandomSeed connect file:/dev/random 512 #SSLRandomSeed connect file:/dev/urandom 512 # # When we also provide SSL we have to listen to the # standard HTTP port (see above) and to the HTTPS port # #################### Global SSL ########################## Listen ${AP_SSL_PORT} https ## ## SSL Global Context ## ## All SSL configuration in this context applies both to ## the main server and all SSL-enabled virtual hosts. ## #== Some MIME-types for downloading Certificates and CRLs AddType application/x-x509-ca-cert .crt AddType application/x-pkcs7-crl .crl # SSL Cipher Suite: # List the ciphers that the client is permitted to negotiate. # See the mod_ssl documentation for a complete list. SSLCipherSuite HIGH:MEDIUM:!aNULL:!MD5 # Speed-optimized SSL Cipher configuration: # If speed is your main concern (on busy HTTPS servers e.g.), # you might want to force clients to specific, performance # optimized ciphers. In this case, prepend those ciphers # to the SSLCipherSuite list, and enable SSLHonorCipherOrder. # Caveat: by giving precedence to RC4-SHA and AES128-SHA # (as in the example below), most connections will no longer # have perfect forward secrecy - if the server's key is # compromised, captures of past or future traffic must be # considered compromised, too. #SSLCipherSuite RC4-SHA:AES128-SHA:HIGH:MEDIUM:!aNULL:!MD5 #SSLHonorCipherOrder on # Pass Phrase Dialog: # Configure the pass phrase gathering process. # The filtering dialog program (`builtin' is an internal # terminal dialog) has to provide the pass phrase on stdout. SSLPassPhraseDialog builtin # Inter-Process Session Cache: # Configure the SSL Session Cache: First the mechanism # to use and second the expiring timeout (in seconds). #SSLSessionCache "dbm:c:/Apache24/logs/ssl_scache" SSLSessionCache shmcb:logs/ssl_scache(512000) SSLSessionCacheTimeout 300 #== Pseudo Random Number Generator (PRNG): SSLRandomSeed startup builtin SSLRandomSeed connect builtin ## ## SSL Virtual Host Context ## <VirtualHost _default_:${AP_SSL_PORT}> # General setup for the virtual host ServerName ${US_SERVERNAME} DocumentRoot ${US_ROOTF_SSL} ServerAdmin you@example.com ErrorLog logs/error_ssl.log TransferLog logs/access_ssl.log # SSL Engine Switch: # Enable/Disable SSL for this virtual host. SSLEngine on SSLOptions +StrictRequire #== SSL Cipher Suite: SSLProtocol -all +TLSv1 +SSLv3 SSLCipherSuite HIGH:MEDIUM:!aNULL:+SHA1:+MD5:+HIGH:+MEDIUM #== Server Certificate: SSLCertificateFile ${US_ROOTF}/core/apache2/server_certs/websites.crt #== Server Private Key: SSLCertificateKeyFile ${US_ROOTF}/core/apache2/server_certs/websites.key #== StartSSL certificate chain for class 1 certificates # Disable when using a self-signed certificate # Enable remove # disable add # SSLCertificateChainFile ${US_ROOTF}/core/apache2/server_certs/websites.ca-bundle #SSLCertificateChainFile ${US_ROOTF}/core/apache2/server_certs/sub.class1.server.ca.pem #SSLCACertificateFile ${US_ROOTF}/core/apache2/server_certs/ca.pem SSLVerifyClient none SSLProxyEngine off #== Server Root folder: <Directory "${US_ROOTF_SSL}"> AllowOverride All Order allow,deny Allow from all SSLRequireSSL </Directory> #== Most problems of broken clients are related to the HTTP # keep-alive facility. Disable keep-alive for those clients. SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \ nokeepalive ssl-unclean-shutdown \ downgrade-1.0 force-response-1.0 </VirtualHost> I've tried to start Apache, but UniServer Zero gives a 'Apache failed to start' dialog. I've looked in error.log and there's nothing to indicate a problem. error_ssl.log didn't exist, so I created it and tried to restart Apache again. After the error dialog, error_ssl.log remains empty. Where am I going wrong?
  15. julmot

    Can not use /icons

    Hi, well some funny things just happened to me: I used the URI domain.dev/icons/ in my local application and wondered why the images were not found. Now I know it, because Uniform Server does not allow the path /icons/ for applications. It is already used by apache (\core\apache2\icons). I just wanted to add this as a bug. Kind regards Julian
  16. I have a completely fresh install of UniServerZ running on a week old install of Windows 8 Pro. When I start Controller and click Start Apache, the controller program seemingly locks and Windows shows "Not Responding" in the title bar. However, after a minute a popup displays saying "Failed to start Apache" and the controller resumes being responsive. The weird thing is, Apache seems to have started fine. The splash screen auto loads, and I seem to have a fully functioning server. If I click Start MySQL the same thing happens, only after a minute I get "Failed to start MySQL". Again though, MySQL appears to run fine. The problem is that UniController still thinks the services are not running. So, it does not give me buttons to stop either service, and it has red a red status next to each button. So the only way for me to stop these services is by ending them in Task Manager. Here is my Apache error.log: [Fri Jul 05 13:21:04.057964 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3056:tid 568] AH00455: Apache/2.4.3 (Win32) PHP/5.4.15 configured -- resuming normal operations [Fri Jul 05 13:21:04.057964 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3056:tid 568] AH00456: Server built: Aug 20 2012 14:21:37 [Fri Jul 05 13:21:04.057964 2013] [core:notice] [pid 3056:tid 568] AH00094: Command line: 'D:\\Downloads\\UniServerZ\\core\\apache2\\bin\\httpd_z.exe -d D:/Downloads/UniServerZ/core/apache2 -f D:\\Downloads\\UniServerZ\\core\\apache2\\conf\\httpd.conf -d D:\\Downloads\\UniServerZ\\core\\apache2' [Fri Jul 05 13:21:04.057964 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3056:tid 568] AH00418: Parent: Created child process 3868 [Fri Jul 05 13:21:04.340546 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3868:tid 580] AH00354: Child: Starting 150 worker threads. It does this for UniServerZ verzion 10.0.0 and the latest 10.1.2. Does anyone have any ideas on how I can fix this? Is it a Windows 8 thing? I had a similar issue with the version 9.0 RCs, but at least they still provided a Kill button even if it did not properly detect the startup.
  17. Hi, I'd like to carry Uniform Server with me on a USB stick where the www-folder is not inside the program-folder. My wwww-folder is two levels above the program folder. So, because I can't give Uniform Server a relative path in the GUI: Apache --> Change www folder, I'd like to change it manually. Is there a parameter for the .exe to change the www-folder relatively or a file where I can put this relative path in? I don't have any trouble with this, only in Uniform Server. Thank you. Cheers
  18. Hey guys, Ill start off by saying that I am not quiet good with any sort of coding, but I am a happy user of Uniform server and will probably continue using after 1 year of usage. Now, lets move on to the problem I accured today. It all started when I moved my UniServer File from C: to Dropbox, so I could share the file with a friend, so that we easily could edit it between us. But the problem acqured when I was going to start and run the Servers, they were unable to load. I rebooted the computer in hope of any sort of chance that the problem would fix but it never did. All it says is "Unable to start Apache (and MySql) Server"... Now what I've tried is to rebooting, and also moving it back to C: It also sometimes happens that either mysql or apache works, but the other don't. A important thing to add I think is that I redownload a new Uniform server, and it all worked correctly, so I think it's something wrong inside the Uniform servers, it might be something my friend did when he changed in www? Like I said Im not so good with this but is there anything else you need to know Ill try to get it. I really appreciate all help that I can get! Sincerely, Mernes
  19. I am using UniServer Zero XI 11.00 with default included PHP 5.4 on Windows 7 32-bits I replaced MySQL with ZeroXI_mariadb_10_0_4.exe I added the following to php_production.ini : extension=php_pdo_pgsql.dll When I start Apache, then I receive the following error : httpd_z.exe - System Error The program can't start because libintl.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.
×
×
  • Create New...