Jump to content
The Uniform Server Community

wex-alpha

Member
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About wex-alpha

  • Rank
    Junior Member
  1. Thanks for reply I will most certainly give it a shot and see what it does.
  2. What do I need to change in bat file in order to run it from the source folder? Meaning avoiding creation of Virtual server totally.
  3. OMG That looks promising. I cant wait to try it. I will post results in here. The code for elminating "race" condition which is: :Check apache started if not loop until it does %Disk%: cd \usr\local\apache2\logs SET /P input1=<httpd.pid :REPEAT ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >null SET /P input2=<httpd.pid if "%input1%"=="%input2%" goto :REPEAT Where do I exactly put it in Server_Start.bat: I think its here somewhere, but I am not sure (content of existing Server_Start.bat): %Disk%: cd \usr\local\php start \usr\local\mysql\bin\mysqld-opt.exe --defaults-file=/usr/local/mysql/bin/my-small.cnf CLS echo The server is working on the disk %Disk%:\ [http/127.0.0.1/apanel/] set www=\www\ set apanel=\home\admin\www\ start %apanel%\redirect.html if "%3"=="console" goto :CONSOLE start %programit%uniserv.exe "%apacheit%" "%closeit%" goto :END Can you edit it for me pretty please? Thank you.
  4. Hello everyone, its been a long time since my last post here I must say uniform server progressed nicely. I congratulate you on that Over the time that I use US (Uniform Server) I have find a some peculiar problems, that I cant trace where do they originate from. As the title says, all of them are related to a US Start... locally. I don't use Skype let me say that right at the start , so my 80 is free. When I run US on USB stick: Many times I do receive error message box saying that Windows cant find a redirect.html located in "W" drive. That is a default virtual drive for US. When I click OK, thats it... nothing happens. When I repeat procedure several times (starting and terminating) problems fixes it self somehow. It appears it cashes US somewhere on a target machine, and when run later it pulls redirect from cash rather then from destination drive. This is not influenced with the PHP content in a www file. I was running my programs (PHP/MySQL). I was running Joomla, I was running Typo3 and many more applications. I even tried running a server for most popular MMPORG game today (will not name which one, since it is not legal)... and it behaves same every time When I move on other machine, the same thing might happen again... and it might not. I run US on at least 70 different machines over time, and I say error ratio is 60%. When I run US on HD stick: Things get much better. There is one fix that eliminates 80% of a problem and that is changing number 1 to higher value in this piece of code. That code is located in redirect.html <meta http-equiv="refresh" content="1;url=http://localhost/"> I cant say much about running US on HD... it is under tolerance level. I was giving a lot of thought about my problem, and one thing comes back every time... and it is USB stick. It looks like it is directly in connection with it. Right now I do not have any questions... I will keep posting as I find ideas and solutions. If someone can share some nice information about this issue, please do by all means All the best Vedran
  5. Its been a while since I posted here. And that last time was a question on my problem. Now I post not asking question, but rather giving something that works with me, in hopes that it will be useful for other members. If you just downloaded your version of Uniform Server and you have problems like: Apache not terminating... Browser giving tim out error or MySQL not loaded... here are some advices for those wh have that problem: This is the Start file that I use: : Name: Start Server File : Created By: The Uniform Server Development Team : Edited Last By: Olajide Olaolorun (empirex) : Comment: After start, go to apanel directly. : To Developers: Implemented %www%, and %apanel% :) @echo off rem use: start mysql console - to start mysql at server start and display console rem use: start mysql - to start mysql at server start rem use: start nomysql console - to display console diskw\home\admin\program\pskill.exe Apache.exe c IF NOT ERRORLEVEL 1 goto started set Disk=%1 IF "%Disk%"=="" set Disk=w rem create the disk subst %Disk%: "diskw" IF ERRORLEVEL 1 goto hint set apachepath=\usr\local\apache2\ set apacheit=%Disk%:%apachepath%bin\Apache.exe -f %apachepath%conf\httpd.conf -d %apachepath%. set programit=%Disk%:\home\admin\program\ set closeit=%programit%close.bat %Disk% %Disk%: cd \usr\local\php start \usr\local\mysql\bin\mysqld-opt.exe --defaults-file=/usr/local/mysql/bin/my-small.cnf CLS echo The server is working on the disk %Disk%:\ [http/127.0.0.1/apanel/] set www=\www\ set apanel=\home\admin\www\ start %apanel%\redirect.html IF "%3"=="console" goto console start %programit%uniserv.exe "%apacheit%" "%closeit%" goto end :console %apacheit% %closeit% goto end :hint CLS echo The disk %Disk% is busy. Please restart by clicking autostart goto pause :started CLS echo ERROR!!! echo One of the instances of Apache server is started. Use Stop.bat :pause echo . pause :end This is stop that I use : Name: Stop Server File : Created By: The Uniform Server Development Team : Edited Last By: Olajide Olaolorun (empirex) : Comment: Tara's new syetm of shutting down the server : To Developers: Implemented a new system of server shutdown @echo off diskw\home\admin\program\pskill.exe Apache.exe c if errorlevel 2 goto :PAUSE :PAUSE echo . pause :END They are not that different than the original ones... Its been a long time since I edited them, cant remember did I change anything or not This is *.exe that I use to make it autorun I hope it helps someone PS that exe is not a virus or any other pest. autorun.exe
  6. OMG It is alive, I mean it works. Sorry for 2 posts, and that ALIVE thing, but I am really happy and excited that it works. Thank you one more time.
  7. Hello, I have a small peer to peer network in my office. I have set up Uniform server with Joomla distribution, and it works excellent. I found some nice messaging components for Joomla, and wanted them up and running to use it in our LAN. Idea is that users open browser type the http://IP and see portal (joomla in this case). Before I can experiment further I have serious problem with URL's. Uniform is up and running @ 192.168.1.078 my machine. When I sit on another machine in LAN and type in browser following address: http://192.168.1.078 portal opens up very nicely. Here is the problem. When user clicks any link, it gives error "The page cannot be displayed". I was trying to find the problem and I did. Example: 1. User goes to 192.168.1.078 -- > it works 2. User wants to click search link (correct URL is 192.168.1.078/index.php?option=com etc... 3. The URL on the user PC changes to http://localhost/index.php?option=com etc... And of course that does not exist How can I solve this? I really hope I was not confusing... Thank you very much.
  8. wex-alpha

    Apache logs

    It says Connection refused... I am positive its Apache failing to load.
  9. wex-alpha

    Apache logs

    I was trying to make CD distro, but its not working. Sure its not working couse Apache needs to be changed to make his writes to HD, not CD Can someone put some light on this one? Thanks
  10. This worked like a charm. Thanks again
  11. Thanks for detailed response. I cant wait to try that tomorrow. I will let you know
  12. I am sorry if this sounds like a monologue, but I am not used to sit and wait. I search for answers... Anyway, I have overlooked the following line from start.batt diskw\home\admin\program\pskill.exe Apache.exe Apparently it should terminate any existing apache process. I think that line is wrong, it should be: Maybe I mispelled it, couse I am home now, and my files are at work PC That works, but with small problem, that i need to get rid of. Assume I start my start.exe start program. It loads WAPM and runs my web page. Once I close it, apache proccess remains loaded. If I click again on start.exe program the diskw\home\admin\program\pskill.exe Apache.exe c kills the apache threads as it should, but also terminates itself with error. Next run is ok. Now, is there a way to terminate any existing apache process, and yet continue with batch execution? I hope i was not too complex. Thank you
  13. I have worled hard on this problme, and I was able to find a workaround for it. I used autoit program for automating tasks in windows. Here is the code that makes it all work. Run("diskw\usr\local\mysql\bin\mysqld-opt.exe") Run("Server_Start.bat") But one other problem remains... its the fact that apache remains loaded, even when when we close browser (which is normal). That leads to another problem, if I startit again, I got error message to run stop. There should be a way to do if statement in start.bat to check if apache is already loaded. If yes, proceed, if no load it. Now I am lost, couse I am not skilled in batch thingies... if someone would help, it would be greatly appreciated. Thank you
  14. I posted previously about thid problem. I am trying to make a Joomla release on the stick, but I am always hitting the same problem Nice Admin told me to look for previous posts concerning this issues, and I did... but without success. This is what I have done: This is my modified bat file : Name: Start Server File : Created By: The Uniform Server Development Team : Edited Last By: Olajide Olaolorun (empirex) : Comment: After start, go to apanel directly. : To Developers: Implemented %www%, and %apanel% @echo off rem use: start mysql console - to start mysql at server start and display console rem use: start mysql - to start mysql at server start rem use: start nomysql console - to display console diskw\home\admin\program\pskill.exe Apache.exe IF NOT ERRORLEVEL 1 goto started set Disk=%1 IF "%Disk%"=="" set Disk=w rem create the disk subst %Disk%: "diskw" IF ERRORLEVEL 1 goto hint set apachepath=\usr\local\apache2\ set apacheit=%Disk%:%apachepath%bin\Apache.exe -f %apachepath%conf\httpd.conf -d %apachepath%. set programit=%Disk%:\home\admin\program\ set closeit=%programit%close.bat %Disk% %Disk%: cd \usr\local\php // [color=red]erased IF "%2"=="mysql"[/color] start \usr\local\mysql\bin\mysqld-opt.exe --defaults-file=/usr/local/mysql/bin/my-small.cnf CLS echo The server is working on the disk %Disk%:\ [http/127.0.0.1/apanel/] set www=\www\ set apanel=\home\admin\www\ start %apanel%\redirect.html IF "%3"=="console" goto console start %programit%uniserv.exe "%apacheit%" "%closeit%" goto end :console %apacheit% %closeit% goto end :hint CLS echo The disk %Disk% is busy. Use 'Disk Start.vbs' [disk letter] goto pause :started CLS echo ERROR!!! echo One of the instances of Apache server is started. Use Stop.bat :pause echo . pause :end To mention I have changed redirect.html to go to http://localhost where resided Joomla. When I start that modified bat, localhost will not start... its just repeating to load, I think at that point mysql is not loaded at all. I went to http://localhost/apanel and manually clicked run mysql, after that localhost was able to start normally. Can anyone help me with this? This is irritating, I see the power of uniform server, and its right under my fingers, yet I cant useit damn mysql Thanks
×
×
  • Create New...