Jump to content
The Uniform Server Community

genderboy

Member
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About genderboy

  • Rank
    Junior Member
  1. genderboy

    ruby on rails

    no luck, as soon as I start the SCGI server my site isn't found, I can surmise that it's because of ports and ip conflicts, but it still doesn't look good regardless, at best i can offer a link to lightyforum which i started that has some notes which you could use to setup apache/lighty/rails/mysql/scgi, this setup works very nicely, NB! i'm very new to server configuration and this wasn't very difficult once i made heads and tails of the help out there. check it out, i'm still going to try get apache to run the rails app, but isn't my most important project right now. http://forum.lighttpd.net/topic/575#new check this out too - i haven't tried it as i got mysql working with lighty but it sounds good, by Gael Pourriel http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=164113 This will install Apache + Ruby with Rubygems + Rails, you still need to grab MySQL and you should be all set. Lastly if you have Uninitilized constant errors with mysql+ruby check this out http://www.ruby-forum.com/topic/8061#63856 - saved my sanity GDB
  2. genderboy

    ruby on rails

    hi, ruby apache mysql are not as easy to setup as i'd hoped, in desperation i setup lighty running simultaneously with apache SCGI(works really well), and now i'm attempting to configure apache once more, it can be done with the uniserver, i'm just not sure what the best practice is, i have found that most of the apache examples are based on linux which throws me, i will keep trying, as that always works and theres always a simple solution out there. GDB
  3. i got this working - a variable is set LDAP_USER which can be accessed through php with <?php $userAuth=$_SERVER['LDAP_USER'];?> cheers
  4. genderboy

    ruby on rails

    thanks, i'm checking it out now, i've read it before, but forgot about it
  5. genderboy

    ruby on rails

    making progress on this one, will add my finding as soon as i have a better idea of what i'm doing
  6. Sorry about the duplication, the forum server didn't seem to be posting my topic so i tried it again(5 times)
  7. hi, i had the bright idea to setup ldap authentication for my site but since i have got this working i've been wandering how do i tell who has logged in(besides sifting through access logs) so I can present them with there settings, preferences and log their activities, ie, sending mail, updating database. i'm hoping that apache has a variable which i can access immediately after the login, and populate a global variable. i have used the mod_auth_ldap module for authentication. i checked the docs on this module but there isn't anything which indicates this is possible. thanks again
  8. genderboy

    ruby on rails

    hi has anyone here tried to setup ruby with the uniserver, i've been trying but not getting anywhere, i'm going to try instant rails(ROR,apache,mySQL) and see how the server is configured. then try again with uniserver. any advice would be appreciated(beside check the rails wiki, done that already), i'm not a webserver administrator, so please keep it simple(when has configuring a server ever been simple)
  9. thats sounds pretty straightforward, i would have wasted a lot of time looking for a way to do just that. i'll add onto that thread with any updates. cheers
  10. cool thanks for the hints, i've resolved the problem as i mentioned but i still don't understand it, however i don't plan on doing anything to cause it to appear again(if i can help it) i had to disable ldap authentication to the uniserver admin panel as it wasn't working but it works for my website(strange), and for some reason i can't seem to have both ldap authentication and .htpassword authentication for different parts of my site, neither of those points are a real problem, just curious about them, it sounds like you have a lot on your plate well done, thanks for the link, i'm looking for mod_ssl now so it will come in handy
  11. seems like i'm the only person who has had this problem, well it is fixed now, however i was getting this error once thigs started working, "[Thu Mar 23 00:28:07 2006] [warn] (OS 64)The specified network name is no longer available. : winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed. " any idea what it means or how i can avoid it in the future, it seems to be linked to the .htaccess files, but i'm not sure how?
  12. hi there i am still trying to figure this problem out, could you suggest to me some steps to try that might help me isolate the problem....
  13. genderboy

    PEAR

    hi there is an article related to this error, i have the same problem as you, i read this article and there were some points which i tried but with no success, but maybe you will be luckier than i http://forum.uniformserver.com/index.php?showtopic=33
  14. i have just setup Uni3.2 now and included these exact lines in the conf file (LoadModule ldap_auth_module modules/mod_auth_ldap.dll) and the server doesn't boot, i get sent straight to the redirect.html page, i hope i am doing something really stupid. the documentation also say this however i don't have a ClearModuleList in my conf file. i then copied the dll's to the modules folder but no change. do i need to copy the dll's anywhere else, is there a apache setting i need to change to enable dll's to be loaded, this is very frustrating, as i'm being held up by this module, can you suggest alternatives i could look at just in case i never get this working. i know it can't be a problem with uniserver, as there are probably loads of people who are using it with this dll. i read about mod_ldap, but couldn't determine if it would suit my needs(authentication to our ldap server over a secure port for evrybody who visits the site), thanks again
  15. thanks for your reply, thus far i've moved all my .htaccess files somewhere else, and checked the config file, it looks a bit like this LoadModule auth_module modules/mod_auth.so LoadModule ldap_auth_module modules/mod_auth_ldap.dll #LoadModule auth_anon_module modules/mod_auth_anon.so #LoadModule auth_dbm_module modules/mod_auth_dbm.so ..etc my .htaccess file had something like this in it LDAP_Server server.xx.xx.za LDAP_Port 389 Base_DN "ou=xx,ou=xx,o=xx,t=xx," UID_Attr_Alt employeeNumber .. etc or the other option which went like this #AuthName "ICTS Staff only" #AuthType Basic #AuthLDAPURL ldap://server.xx.xx.za/ou=xx,ou=xx,o=xx,t=xx,?employeeNumber and the error logs errors were .... [Thu Feb 16 19:32:28 2006] [alert] [client 127.0.0.1] W:/www/web/phone/.htaccess: Invalid command 'LDAP_Server', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration or this [Thu Feb 16 20:29:02 2006] [alert] [client 137.158.128.106] W:/www/web/phone/.htaccess: Invalid command 'AuthLDAPURL', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration the errors i was getting were related to the way the connection was being created(bold and italics). unfortunately i don't even get this error anymore, when i start Uniserver it goes straight to the redirect.html page and i have taken all traces of .htaccess files out of my directories, this happens now regardless of whether i have the the .htaccess files or not, strangely though if i take the modules out of the modules folder and uncomment the required line in the conf file uniserver still opens redirect.html. ie doesn't like loading modules maybe? It has occured to me that i might not have a compatible .dll, all the files i downloaded are dated 2002(i save the files which were for Apache2.x), but my apache files are 2004. his site states if this is the case i'm sorry for wasting your time and mine, but then my problem is still difficult to solve as i can't seem to download the files for Apache2.0.5he has a new version(MS Windows binary v3.07 for Apache 2.0.55 ) on his site but i can never seem to save the files, 504 Gateway errors. however like i said before if the modeules aren't even in the folder i don't even get an error can't load module.....etc, sorry for the long post. gdb
×
×
  • Create New...