Jump to content


Photo

MySQL access using WorkBench, Toast, Heidi...


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sociales2

sociales2

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Main OS: Windows 8

Posted 18 January 2013 - 04:02 AM

Hello
First, sorry for my English.

I use nano 5.6.15 for years in production environment, on an intranet. A server without a display.
And I use Toad, HeidiSQL or Mysql_WorkBench from my desk (for me, better than phpmyadmin).

But if I upgrade to Coral 8.6, 8.7 ..., phpmyadmin does work, but I can`t connect from Toad, Heidi or WorkBench.
(After unzipping the package, just change the key and authorize in firewall).
What is different about the new versions?

Any idea?
Thank you.

#2 Ric

Ric

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 1,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge,UK
  • Interests:Electronics
    Internet in general
    Open source projects
  • SourceForge IDmpgcan
  • Wiki ID: Ric
  • Main OS: Windows XP

Posted 18 January 2013 - 12:47 PM

Instead of using localhost for Hostname use the IP address 127.0.0.1
All the best
Ric

#3 sociales2

sociales2

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Main OS: Windows 8

Posted 22 January 2013 - 10:52 AM

Instead of using localhost for Hostname use the IP address 127.0.0.1
All the best
Ric


I used two names for Hostname (#bind-address=127.0.0.1) in my.ini. Also 30.0.40.20, uniform pc ip. No results.
I tried access from XP to Win7 and all four variations.
I changed a line \Uniserver865\home\us_phpmyadmin\.htaccess to: "Allow from 127.0.0.1 30.0.40.50" to allow access phpmyadmin from my local pc with ip=30.0.40.50
And I can connect in root mode with phpmyadmin from 30.0.40.50
But cant connect with MySQLworkbench, Toad or heidi. Im confused.
I can continue using nano, but... I would change to new versions.
Can you suggest any idea?

Thanks in advance
antonio

#4 sociales2

sociales2

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Main OS: Windows 8

Posted 23 January 2013 - 07:11 AM

Eyyyy
I thinkīs solved
MySql need run as service and bind-address need not value in my.ini
Itīs ok for me
thanks all




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users