Jump to content


Photo

phpMyAdmin throws error and doesn't start


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Martin73

Martin73

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Main OS: Windows 7

Posted 08 July 2016 - 09:49 AM

Hello, 

I've just installed Uniserver 12_4_2_ZeroXII.exe. 

Everything looks okay and I'm able to test several php pages.

However when I click on the phpMyAdmin button in the Uniserver controller, when the web page opens it throws the error I pasted below.

I've researched and I've found that changing the $cfg['Lang'] = 'es_ES'; in config.default.php "or similar" to $cfg['Lang'] = 'en_US'

fixes the issue, however I see no config.default.php under the Uniserver installation. I've searched in all subfolders.

 

Does anyone know how to solve this issue?

Your help is much appreaciated.

 

Thanks,

 

Martin
 

Error

consulta SQL: dot.gif Editar

SET lc_messages = 'es_ES';

MySQL ha dicho: dot.gif

#1231 - Variable 'lc_messages' can't be set to the value of 'es_ES'



#2 display

display

    Junior Member

  • Member
  • Pip
  • 12 posts
  • Main OS: Other

Posted 08 July 2016 - 02:38 PM

Remove this mistake is easy how difficult is it going to show you when you indicate the language. That mistake I could not fix it.

 

you need to change the my.ini file as follows.

source directory: UniServerZ\core\mysql

 

Find this line;

character-set-server=utf8

 

and this adds up:

# Change your locale here !
lc-messages=es_ES

 

A greeting!



#3 Obsdark

Obsdark

    Junior Member

  • Member
  • Pip
  • 21 posts
  • Main OS: Windows 7

Posted 12 July 2016 - 03:17 PM

Remove this mistake is easy how difficult is it going to show you when you indicate the language. That mistake I could not fix it.

 

you need to change the my.ini file as follows.

source directory: UniServerZ\core\mysql

 

Find this line;

character-set-server=utf8

 

and this adds up:

# Change your locale here !
lc-messages=es_ES

 

A greeting!

i try, and i saw your other post, it doesn't work :S

I also try the thing of the folder of the other guy, doesn't work either, any thoughs on this?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users