Jump to content


Photo

No phpMyAdmin access


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Ronaldus

Ronaldus

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 07 December 2006 - 10:54 AM

Hello,

Just downloaded the Uniform Server and now wanting to play with it.
Loos nice!!
However, when I want to access phpMyAdmin I get the following message:

Warning: require_once(./lang/dutch-iso-8859-1.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in W:\home\admin\www\phpMyAdmin\libraries\select_lang.lib.php on line 307

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './lang/dutch-iso-8859-1.inc.php' (include_path='.;/usr/local/PHP/includes;/usr/local/PHP/pear') in W:\home\admin\www\phpMyAdmin\libraries\select_lang.lib.php on line 307


Did I do something wrong or what can this be?

Thx in advance and greetings,

Ronaldus

#2 Ronaldus

Ronaldus

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 07 December 2006 - 12:10 PM

Hello,

Just downloaded the Uniform Server and now wanting to play with it.
Loos nice!!
However, when I want to access phpMyAdmin I get the following message:

Warning: require_once(./lang/dutch-iso-8859-1.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in W:\home\admin\www\phpMyAdmin\libraries\select_lang.lib.php on line 307

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './lang/dutch-iso-8859-1.inc.php' (include_path='.;/usr/local/PHP/includes;/usr/local/PHP/pear') in W:\home\admin\www\phpMyAdmin\libraries\select_lang.lib.php on line 307


Did I do something wrong or what can this be?

Thx in advance and greetings,

Ronaldus



Well, after surfing around a bit in this forum I decided to download the latest phpMyAdmin and that worked. Now I have access.
Only thing is that on the bottom of the screen it says:
Invalid hostname for server 2. Please review your configuration.
Invalid hostname for server 3. Please review your configuration.

Is that something to worry about?

Thx again and grtz,

Ronaldus

#3 Ric

Ric

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 1,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge,UK
  • Interests:Electronics
    Internet in general
    Open source projects
  • SourceForge IDmpgcan
  • Wiki ID: Ric
  • Main OS: Windows XP

Posted 09 December 2006 - 04:04 PM

Invalid hostname for server 2. Please review your configuration.
Invalid hostname for server 3. Please review your configuration.


Check the log files :)

#4 AlleyKat

AlleyKat

    Project Helper

  • Super Moderator
  • PipPip
  • 84 posts
  • Location:Odense, Denmark
  • SourceForge IDdk_alleykat
  • IRC Nickname: (@)AlleyKat :P

Posted 09 December 2006 - 05:48 PM

It's the new way config files should look in PMA causing this - delete the (second and third) section below the first, those with 'blank' entries.

The first error you describe sounds like a small mistake was made by update of the PMA in uniserver, libraries\select_lang.lib.php needs to be fixed.

#5 Ronaldus

Ronaldus

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 December 2006 - 03:45 AM

Thx for replying, Ric and AllayKat!


It's the new way config files should look in PMA causing this - delete the (second and third) section below the first, those with 'blank' entries.


Don't what you mean by this. Where should I delete what?

I checked the logfiles:

- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Child 572: Starting 250 worker threads. 
- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Child 572: Acquired the start mutex. 
- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Child 572: Child process is running 
- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Parent: Created child process 572 
- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Server built: Oct 28 2005 02:08:11 
- [Sun Dec 10 09:39:19 2006] [notice] Apache/2.0.55 (Win32) DAV/2 PHP/5.1.1 configured -- resuming normal operations 

Doesn't souns very alarming, does it?

Thx and grtz,

Ronaldus

#6 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 13 December 2006 - 10:21 AM

Delete it in the config.inc.php in the phpMyAdmin folder.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users