Jump to content


Photo

login to phpmyadmin problem


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mojito

mojito

    Junior Member

  • Member
  • Pip
  • 25 posts

Posted 14 November 2005 - 08:32 AM

I have tried 2 solutions given on this forum

editing config-inc.php for the config of phpmyadmin

editing mysql_password so its empty(I normally dont install with a password- but root was originally in this file now set to nothing.)


I think it would be quicker to reinstall the server than do the steps of going into SSH for mysql routine for resetting master password. And I dont think I forgot the password.

is there something im missing.

The login for phpmadmin is the same as fr the daabase no?

thanks

mojito
http://www.landed.at - a travel forum, please come along and post something about a destination you know.

#2 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,349 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 14 November 2005 - 12:43 PM

Never edit the config.inc.php file for the passowrd. Just the mysql_password file.

The mysql_password should have "root" in it.

The config.inc.php file should have the implode funtion.

If you changed anything, download a new copy and replace it with both files.

#3 mojito

mojito

    Junior Member

  • Member
  • Pip
  • 25 posts

Posted 14 November 2005 - 02:19 PM

Never edit the config.inc.php file for the passowrd. Just the mysql_password file.

The mysql_password should have "root" in it.

The config.inc.php file should have the implode funtion.

If you changed anything, download a new copy and replace it with both files.

View Post


the implode function seems to be somethng you have added to phpmyadmin, or it isnt in the latest release. I have never got it to work and have always had to edit out this implode function.

I will have alook at your latest release to see the phpmyadmin file.

thanks

I got the new beta working (it doesnt have implode function) i just had to enter root into the config file now called config.default.php

should I use implode?

By the way I still dont get email notification for replies to this board. Is it me or is the general reliability of email crap these days.

mojito
http://www.landed.at - a travel forum, please come along and post something about a destination you know.

#4 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,349 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 14 November 2005 - 02:31 PM

A. We have and always used the implode function.

B. The new Beta? How did you get the password to that file? ;)

C. The config file is still sonfig.inc.php and will always be for phpMyAdmin.

D. Did you turn it On? I get it, spammed by it ;) Make sure it is turned On.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users