Jump to content


Photo

PHP Pear


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 21 March 2005 - 08:45 AM

I am trying to install PHP Pear via the web interface. I keep getting the following error at 70%:

Starting installation ...
Loading zlib: ok
Downloading package: PEAR.............ok
Downloading package: Archive_Tar......ok
Downloading package: Console_Getopt....ok
Downloading package: XML_RPC..........ok
Downloading package: Pager............ok
Downloading package: HTML_Template_IT....ok
Downloading package: Net_UserAgent_Detect....ok
Downloading package: PEAR_Frontend_Web....ok
Bootstrapping: PEAR...................(remote) ok
Bootstrapping: Archive_Tar............(remote) ok
Bootstrapping: Console_Getopt.........(remote) ok
Downloading package: DB...............ok
Downloading package: Net_Socket.......ok
Downloading package: Net_SMTP.........ok
Downloading package: Mail.............ok
Downloading package: XML_Parser.......ok
Downloading package: phpUnit..........ok
Extracting installer..................ok
Fatal error: Call to undefined function: staticpusherrorhandling() in C:\DOCUME~1\(Account name)\LOCALS~1\Temp\gop5B.tmp\PEAR\Downloader.php on line 257

Can you please help me install this feature?

Thanks in advance

#2 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 21 March 2005 - 09:47 AM

It seems like the problem is from the file. What file are you using? You are suppose to be using the go_pear.php file... :D

I have attched it to this post... use this file to install PEAR :)

[EDIT]

I have removed the file :)

Edited by olajideolaolorun, 30 March 2005 - 12:53 AM.


#3 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 21 March 2005 - 06:50 PM

I used the link on the plugins page.

Below is the text included in the configuration page. Please tell me what I should be putting in. What I inserted in the text boxes is in bold.

Configuration

HTTP proxy (host:port): Left empty


--------------------------------------------------------------------------------

Below is a suggested file layout for your new PEAR installation.

Note: Make sure that PHP has the permission to access the specified
directories.


1. Installation prefix W:/usr/local/Php
2. Binaries directory $prefix
3. PHP code directory ($php_dir) $prefix\PEAR
4. Documentation base directory $php_dir\docs
5. Data base directory $php_dir\data
6. Tests base directory $php_dir\tests
7. PEAR Installer cache directory $php_dir\cache
8. Cache TimeToLive 300
9. Filename of WebFrontend $prefix\index.php
10. php.exe path, optional (CLI command tools) W:\home\admin\WWW\plugins\PHP-pear\

#4 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 22 March 2005 - 07:12 AM

Just test it blank and if it doesn't work, reply and i will test it to see what you have to do :)

Try localhost:80 also if it doesn't work :)

You also can't set permissions on Windows so no need for that :D

Thanks

#5 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 22 March 2005 - 08:41 AM

Sadly that didn't work either. It wouldn't let me leave the fields blank and if I tried to use localhost:80 in the top I get this series of errors:

Installation in progress ...

70 %

100 % Downloading PHPUnit ...




Starting installation ...
Loading zlib: ok
Downloading package: PEAR.............ok
Downloading package: Archive_Tar......ok
Downloading package: Console_Getopt....ok
Downloading package: XML_RPC..........ok
Downloading package: Pager............ok
Downloading package: HTML_Template_IT....ok
Downloading package: Net_UserAgent_Detect....ok
Downloading package: PEAR_Frontend_Web....ok
Bootstrapping: PEAR...................(remote)




Not Found


The requested URL /co.php/php-src/pear/PEAR.php was not found on this server.



--------------------------------------------------------------------------------


Apache/2.0.50 (Win32) PHP/5.0.0 Server at cvs.php.net Port 80


ok
Bootstrapping: Archive_Tar............(remote) ok
Bootstrapping: Console_Getopt.........(remote) ok
Downloading package: DB...............ok
Downloading package: Net_Socket.......ok
Downloading package: Net_SMTP.........ok
Downloading package: Mail.............ok
Downloading package: XML_Parser.......ok
Downloading package: PHPUnit..........ok

Fatal error: Class 'PEAR' not found in W:\home\admin\WWW\plugins\PHP-pear\Uni_go-pear.php on line 681

#6 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 22 March 2005 - 08:41 AM

Would it be possible for you to install pear and then zip the folder and send it to me?

#7 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 22 March 2005 - 09:02 AM

No Problem, but i may not be able to do it until this weekend when i get home. :D Where i am now, they use modem so i will be tieing up the phone line. :)

#8 skcuslleb

skcuslleb

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 22 March 2005 - 07:49 PM

I'm having the same problem... I can't figure it out. One interesting thing is that my error says: "Fatal error: Call to undefined method PEAR::staticpusherrorhandling() in C:\Documents and Settings\Anthony\Local Settings\Temp\gop12D.tmp\PEAR\Downloader.php on line 271" instead of line 258 as reported in the first post. Most of the things I've read about the problem have line 258, and they seem to be about directories/permissions.

#9 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 22 March 2005 - 09:23 PM

Problem Solved Boys and Girls.

After hours of investigation I found out that the version of go-pear installed with Uniform Server is out dated and that is a glitch. The version included is 0.2.2.

If you go to http://go-pear.org you can view the newest version of pear. You simiply have to copy the contents of the page into your Uni_go-pear.php file and then try to do the upgrade again. It worked for me.

Thanks for all the help Olajid!! You guys are great.

#10 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 23 March 2005 - 07:10 AM

So that means that you did not use the go_pear.php file i attached. That was the newer version?... :)

#11 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 24 March 2005 - 09:36 AM

Incorrect, the version you included was the same one that came with the server (Version 0.2.2). Did you mean to attatch version 0.5.0?

#12 olajideolaolorun

olajideolaolorun

    Project Manager

  • Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 2,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • SourceForge IDempirex
  • Wiki ID: olajideolaolorun
  • IRC Nickname: Olajide
  • Main OS: Windows 10

Posted 24 March 2005 - 09:50 AM

Thats funny, I got it from a clean download of PHP 5.0.3. That must mean that the one included in version 5.0.3 is old. :)

#13 KaioDesigns

KaioDesigns

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:Florida

Posted 24 March 2005 - 11:59 AM

LOL!! That is funny!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users